Mutari / relocari obiecte grele

Relocari piane, pianine, seife si mobilier greu, cu Relocat.ro

Piesele de mobilier greu, seifele, pianele/ pianinele par mult mai ușoare dacă în eforturile de relocare se folosește mintea înainte să fie folosiți mușchii. Succesul relocărilor obiectelor grele constă în stabilirea strategiei în care se răspunde la întrebările: pe unde să scoatem lucrul din incintă, avem suficient loc pe acolo sau îl putem scoate pe dincolo? Trebuie mai întâi demontat?

Mobilierul greu poate zgâria în mișcarea sa suprafețele cu care intră în contact, precum parchetul sau pereții. Canapelele robuste, foarte late, echipamentele de mari dimensiuni sunt abordate de noi cu pricepere pentru relocarea într-un alt sediu/ magazin/ imobil.

Relocarea mobilei cu gabarit, a mobilierului greu, precum și a elegantelor piane și pianine este posibilă cu multă grijă dar și cu mulți mușchi antrenați. Pentru serviciul de relocări am instruit persoane care lucrează acum într-o echipă disciplinată, respectând de fiecare dată un plan clar fără risc de accidentare a oamenilor sau de deteriorare a obiectelor relocate sau a lucrurilor din jur

relocari obiecte grele

Împachetarea obiectelor grele anterior relocării

Relocarea seifurilor și a obiectelor deosebit de grele, mutarea mobilei grele demarează doar după împachetarea integrală sau pe componente. Prin împachetare sunt protejate atât bunurile de relocat cât și lucrurile cu care ajung în contact pe durata manipulării în interior sau exterior.

Mai ales pentru mobilierul greu se folosesc anumite pături speciale, de proveniență americană, care să acopere toată suprafața ce trebuie protejată, aceste pături având proprietăți de amortizare a șocurilor și de limitare a alunecărilor și a frecării.

Relocarea unui pian/ unei pianine cu Relocat.ro

Relocarea pianelor presupune gestionarea unor greutăți de la 150 kg în plus, chiar și de două ori mai mult. Dimensiunile pianului se încadrează în limite acceptabile, relativ ușor de gestionat, însă unele componente precum placa de fontă sau placa de rezonanță îngreunează misiunea echipei de relocări. Relocarea unui bun atât de greu este posibilă numai printr-un efort de echipă și printr-o atenție sporită. Un pian are în componență piese pretențioase, care se cer tratate într-un anumit fel. Un pian înseamnă mai multe mii de euro, deteriorarea acestuia reprezentând daune destul de mari ca valoare.

Din perspectiva grijii sporite, dimensiunile pianului revin în atenția noastră – echipa Relocat măsurând pianul din mai multe unghiuri pentru a putea planifica ruta și pentru a elabora strategia de relocare a pianului. Îl vom scoate pe ușă sau pe fereastră, îl vom căra pe scări sau cu liftul, vom ajunge cu el la mașină trecând prin poarta mică sau deschizând poarta mare. De fiecare dată, pentru a reloca piane și pianine utilizăm pături speciale. Pianina este o variantă cu dimensiuni și greutate reduse, cu o formă relativ diferită, dar grija și protejarea trebuie să fie la fel de bune în ambele cazuri, pentru ca operațiunea să se deruleze fără evenimente neplăcute.

Relocarea unui seif cu Relocat.ro

Mutarea unui pian este un proiect important și sensibil, iar relocarea seifului presupune suplimentar o forță brută mai mare și o acțiune concertată, precisă, disciplinată. Un seif construit din antracit de un metru și jumătate înălțime cântărește gol chiar și 350 kg – acesta va fi manipulat de personalul nostru rutinat în relocările de obiecte grele în asemenea manieră încât în orice moment manipularea și căratul se vor întâmpla în siguranță. Efortul va fi distribuit în mod egal, prin pași mici și opriri dese, din câțiva metri în câțiva metri, pentru a ne asigura că seiful e susținut în continuare de chingi și că se păstrează direcția în conformitate cu traseul stabilit la virgulă și recapitulat temeinic.

Cărucioarele și chingile din recuzită, precum și lizele adaptate greutăților mari (prin sisteme mecanice) și coborârii treptelor (prin roți adaptate) sunt instrumente folosite cu pricepere la fiecare lucrare de relocare a obiectelor grele. Pentru seife, șase colegi de-ai noștri beneficiază de echipamentul necesar manipulării sigure și productive. Nu e deloc de glumă cu mastodontul metalic numit seif. Noi, cei din echipa Relocat, luăm misiunea relocării seifelor în serios.

Aveti nevoie de ajutor pentru mutarea de obiecte grele?

Contactati-ne!